Vaar mee op de Romeinse Rijn Leiden-Park Matilo (Werelderfgoed)

Regelmatig vertrekt een sloep vanaf de Apothekersdijk in Leiden (Leidse Rederij) voor een vaartocht over Oude Rijn, ooit de noordgrens van het machtige Romeinse rijk. En u kunt meevaren! Vaar mee over de Oude Rijn naar Park Matilo, sinds kort Unesco Werelderfgoed!
Tweeduizend jaar geleden was het druk op en langs de Oude Rijn, de noordgrens (de Limes) van het machtige Romeinse Rijk. Het was een van de belangrijkste vaarroutes voor troepen en handel van Europa. En u kunt daar een stukje van meebeleven!

Met een Romeinenspecialist aan boord als gids, vertrekt u in een comfortabele sloep voor een vaar- en wandeltocht van ongeveer 3 uur. Bij het voormalige fort Matilo, waar 2000 jaar geleden het Romeinse leger het Kanaal van Corbulo bewaakte, gaat u aan land. Hoor hoe de soldaten in dit fort leefden, welke ontdekkingen archeologen hebben gedaan en geniet van de prachtige historische tuinen. Bij de “Fabrica” in Park Matilo krijgt u een snackje en frisje. Na deze relaxte onderbreking varen we verder over de Romeinse Rijn en weer terug naar de Apothekersdijk in Leiden.

Voor dit unieke arrangement betaalt u slechts € 25,- per persoon. Kinderen 0-3 gratis. Kinderen 4-10 € 15,- per persoon.

Programma Leiden-Park Matilo (*)

10:00 uur Vertrek Leidse Rederij – Apothekersdijk Leiden.
10:45 uur Rondleiding met gids door Park Matilo (UNESCO Werelderfgoed).
11:15 uur Pauze met een snack en fris bij de Fabrica in Park Matilo.
12:00 uur varen Rijn-Schiekanaal.
12:45 uur Aankomst Leidse Rederij – Apothekersdijk Leiden.

(*) programma kan in details gewijzigd worden.


Plaats van vertrek en aankomst:

De Leidse Rederij
Apothekersdijk 5
2312 DC Leiden

Kosten

EUR 25,00 per persoon

Chris 27-09-2022

Fantastische belevenis gehad. De combinatie boottocht en Matilo Park was gewoon een heel leuke ervaring. Al onze leden waren enthousiast dat we Tom Hazenberg als gids hadden en hebben genoten van jullie gastvrijheid. Kortom een aanbeveling voor iedereen die van geschiedenis houdt en vooral van de Romeinse periode. Dank jullie wel allemaal we hebben ervan genoten !

Sylvana 13-09-2022

Erg interessant, onze gids sijbrand die het nog niet zovaak gedaan had en dat was zeker te bespeuren in zijn vertellen en de ontbrekende energie. De vaartocht was ontspannen en gezellig met een bakkie koffie met de sympathieke schipper.....

Annette 16-08-2022

Annette Het is echt een top uitje! Varen met de schipper die zorgt dat je je hoofd niet stoot onder de bruggen en je een mooi beeld van Leiden geeft.Koffie en thee mee Frisdrank bij Matilo.Onze gids heeft ons een prachtig historisch beeld gegeven van de Romeinse tijd.Kortom ik zou het zeker aanraden

Jos 16-08-2022

De combinatie boottocht en bezoek Matilo park is geweldig leuk, met een archeoloog als gids die ons op een leuke manier kennis liet maken met de romeinen en op de terugtocht leidse info van de schipper. Een aanrader.

Ilona 16-08-2022

Hele leuke tocht gehad met veel informatie van onze Martin Jesse en de schipper van de boot vertelde ook iets over Leiden tijdens de terugvaart. Een aanrader als je in geschiedenis bent geïnteresseerd. Heel leuk!

Linda 16-08-2022

Super leuke en leerzame ochtend gehad! Onze gids Tom nam ons op de boot al mee in de geschiedenis van fort Matilo waardoor de rondleiding op het park nog beter tot zijn recht kwam. Op de vaartocht terug nog wat mooie plekjes van Leiden toegelicht gekregen door de schipper. Kortom een hele mooie manier om Leiden en de historie te leren kennen.


4